domov
kontakt
Facebook
RSS
  • Vabimo vas...

    ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

    Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika



  • Nyepi - dan, ko se Bali izklopi

    Na Baliju se za 24ur ustavijo vse aktivnosti. Ljudje so cel dan doma v notranjih prostorih, ceste so povsem prazne. Zvečer ni luči, ni televizije, 24ur ni nobenega hrupa. Celo mednarodno letališče je ta dan zaprto. Deluje kot, da na Baliju ni ljudi.

    Objavljeno: 11.02.2018
  • Oman - osnovni nasveti

    Bolj je šlo potovanje k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

    Objavljeno: 28.01.2018
  • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

    Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

    Objavljeno: 22.06.2017
  • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

    Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

    Objavljeno: 16.06.2017
Strani:

 

A A A

Caipirinha

Avtor:Marko Petrič

Za Caipirinho lahko brez obotavljanja zatrdimo, da je brazilska nacionalna pijača. Ime izvira iz "caipira", ki označuje osebo, ki živi na vasi. Poenostavljeno bi bila potem caipirinha lahko ženska/dekle, ki živi na vasi – vaščanka ;)
Osnova za caipirinho je cachaça, alkoholna pijača, narejena iz fermentiranega stisnjenega soka sladkornega trsa.

Sestavine:
- limeta
- 3 žlice drobno zmletega sladkorja
- led
- 0,5 dl cachaçe

Pred leti sem v Sloveniji gostil dva Brazilca iz Ria in prav ona sta mi zaupala spodnji recept, ki se v nekaterih delih razlikuje od tistega, ki je razširjen pri nas.

Priprava:
Limeto narežemo na kose. Stresemo jih v kozarec in čeznje postresemo 3 žlice sladkorja (naši recepti priporočajo rjavi sladkor, Brazilca pa sta mi rekla, da uporabljajo fino zmleti bel sladkor). Vse skupaj dobro premečkamo, da limeta spusti ves svoj sok.
Kozarec napolnemo z ledom (pri nas: zdrobljeni led, v Riu: koščki ledu, ker se zdrobljeni prehitro stopi) in čez nalijemo cachaço, dobro premešamo.

Meni osebno en najboljših coctailov.
 

 

Komentarji