domov
kontakt
Facebook
RSS
  • Vabimo vas...

    ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

    Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika



  • Nyepi - dan, ko se Bali izklopi

    Na Baliju se za 24ur ustavijo vse aktivnosti. Ljudje so cel dan doma v notranjih prostorih, ceste so povsem prazne. Zvečer ni luči, ni televizije, 24ur ni nobenega hrupa. Celo mednarodno letališče je ta dan zaprto. Deluje kot, da na Baliju ni ljudi.

    Objavljeno: 11.02.2018
  • Oman - osnovni nasveti

    Bolj je šlo potovanje k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

    Objavljeno: 28.01.2018
  • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

    Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

    Objavljeno: 22.06.2017
  • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

    Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

    Objavljeno: 16.06.2017
Strani:

 

A A A

Eggnog

Avtor:Marko Petrič

Še ena tradicionalna, zimsko praznična pijača, tokrat z one strani Atlantika. Menda so jo Angleži pred stoletji razširili v "Novi svet", danes pa si Kanadčani in predvsem Američani kar ne morejo predstavljati Božiča, Novega leta in tudi Zahvalnega dne brez skodelice tega mlečnega napitka. No, pa poskusimo tudi mi.
Spodnji recept je eden izmed najbolj ensotavnih, različic pa je ogromno – Google nam za besedi eggnog in recipe prikaže več kot 4 milijone zadetkov.

Sestavine:
- 6 jajc
- 250g sladkorja
- vanilijev sladkor ali vanilijev ekstrakt
- muškatni orešček
- 2 dl konjak (ali whiskey ali kaj podobnega)
- 1 dl ruma
- 0,5 l sladke smetane
- 0,5 l mleka

Jajca vmešamo s sladkorjem, vanilijo in ščepcem muškatnega oreščka v prahu. Med stalnim mešanjem počasi dodajamo mleko in smetano in kasneje še alkohol. Narejeno zmes damo v hladilnik vsaj za 3-4 ure (raje več), tako da dobi poln okus.
Postrežemo v kozarcih in povrhu potresemo z zmletim (naribanim) muškatnim oreščkom.
Pazite, da boste uporabili neoporečna in čista jajca. Alkohol naj bi sicer uničeval morebitne bakterije salmonele, a previdnost nikakor ni odveč.

Komentarji