domov
kontakt
Facebook
RSS
 • Vabimo vas...

  ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

  Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika • Nyepi - dan, ko se Bali izklopi

  Na Baliju se za 24ur ustavijo vse aktivnosti. Ljudje so cel dan doma v notranjih prostorih, ceste so povsem prazne. Zvečer ni luči, ni televizije, 24ur ni nobenega hrupa. Celo mednarodno letališče je ta dan zaprto. Deluje kot, da na Baliju ni ljudi.

  Objavljeno: 11.02.2018
 • Oman - osnovni nasveti

  Bolj je šlo potovanje k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

  Objavljeno: 28.01.2018
 • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

  Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

  Objavljeno: 22.06.2017
 • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

  Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

  Objavljeno: 16.06.2017
Strani:

 

A A A

Hahnel UniPal Plus univerzalni polnilec baterij

Avtor:Matjaž Intihar

Sodobne elektronske naprave so »božji dar« za vsakega fotografa, popotnika. Vsaka nova »dobra« stvar pa ima lahko tudi kakšno napako. In če imate fotokamero, telefon, prenosni računalnik, bliskavico, baterijsko svetilko in greste na pot, potem veste, da so električni kabli in polnilci za raznovrstne baterije prava nočna mora.


Polnilec lahko "poje" skoraj vse. Dva manjša kontakta sta ob strani na notranjem delu polnica in dva v spodnjem. Kontakta s koleščki premikamo in nastavimo na širino kontaktov baterije. V polnilnik lahko vstavimo večino fotografu uporabnih baterij, saj je lahko njihova širina celih 5cm. Torej baterije od fotokamer, mobilnih telefonov, praktično vse je možno polniti preko tega polnilca.

Ne malokrat se zgodi, da s seboj nimamo pravega polnilca ali smo celo brez njega. Hahnel nudi zanimivo rešitev. To je prenovljeni univerzalni polnilec, preko katerega lahko polnite skoraj vse polnilne baterije. Kar je fotografu najbolj pomembno, možno je polniti veliko večino njegovih z energijo požrešnih naprav. Od Li-Ion baterij iz različnih fotokamer, do baterij AA, ki jih uporabljajo bliskavice, do baterij iz mobilnih telefonov. Obenem je v njem še USB izhod preko katerega lahko polnimo kopico sodobnih naprav, od tablic do MP3 predvajalnikov.


Polnilec ima tudi LCD zaslon. Preko njega vidimo koliko % baterije je že polno. Včasih nam zadostuje že to, da baterijo napolnimo samo do določene meje in že hitimo v njeno uporabo.

Hahnel UniPal Plus v paketu nudi kabel za vtič 220V in avtomobilski nastavek 12V.
Polnilec ima nastavke za AAA in AA baterije. Za druge pa lahko preko vrtljivih gumbov nastavimo širino +/- kontakta. Kar je novega na polnilcu od predhodnika, je opazen predvsem manjši LCD zaslon, preko katerga dobimo informacijo, koliko % energije je trenutno v bateriji. Oziroma laže vemo, do kje je baterija napolnjena in koliko časa še potrebujemo za 100% polnjenje.


Polnilec ima 12V vhod in USB izhod za polnjenje naprav preko njega. Tako lahko polnimo baterijo iz naše kamere in mobilni telefon ali tablico, ki se polni preko USB vhoda.
 


V kompletu dobimo EU in UK vtič s kablom, ter 12V kabel za polnjenje preko avtomobilskega akumulatorja.

Univerzalni polnilec Hahnel UniPal Plus je odlična naprava za vse, ki imajo več naprav z različnimi baterijami. Vsekakor primeren polnilec za vse fotografe, popotnike, katerim je vsak dodaten kabel ali polnilna enota odveč.

Komentarji