domov
kontakt
Facebook
RSS
  • Vabimo vas...

    ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

    Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika



  • Nyepi - dan, ko se Bali izklopi

    Na Baliju se za 24ur ustavijo vse aktivnosti. Ljudje so cel dan doma v notranjih prostorih, ceste so povsem prazne. Zvečer ni luči, ni televizije, 24ur ni nobenega hrupa. Celo mednarodno letališče je ta dan zaprto. Deluje kot, da na Baliju ni ljudi.

    Objavljeno: 11.02.2018
  • Oman - osnovni nasveti

    Bolj je šlo potovanje k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

    Objavljeno: 28.01.2018
  • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

    Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

    Objavljeno: 22.06.2017
  • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

    Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

    Objavljeno: 16.06.2017
Strani:

 

A A A

Hyderabadi lamb curry

Avtor:Andreja Šutar


Srce indijske kuhinje  je nedvomno vešča  uporaba začimb, zelišč in arom. Domiselna uporaba izbranih  začimb, iz katere izvabljamo iz  jedi skrite okuse, daje indijski kuhinji njeno izjemnost.
V Indiji je klasična jed curry, ki jo je moč najti v vseh restavracijah. Curry pripravljajo na mnogo načinov, domiselno pa uporabijo tako  piščanca, zelenjavo, čičeriko kot tudi  jagnje.

Sestavine:
500g jagnjetine
1 skodelica jogurta
1 čajna žlica svežega ingverja
1 čajna žlica česna
1 čajna žlica čilija v prahu
1/4 žlice kurkume
1 čajna žlica garam masale
1/2 čajne žlice kumin-a v prahu
1/2 čajne žlice koriandra v prahu
1 čajna žlica kumin-a v zrnu
1 lovorov list
4 do 5 klinčkov
4 do 5 zrn črnega popra
4 zelene kardamome
1 cimetova palčka
sveži metini listi
2 žlici paradižnikovega pireja
8 svežih curry-evih listov
svež koriander
1 pražena čebula
1 svež zelen čili

V večjo posodo daš jogurt, kurkumo, kumin, čili v prahu, koriander v prahu, garam masalo, česen, ingver kumin,svež zelen čili, sol in dobro premešaš. Dodaš paradižnikov pire in na kose narezano meso ter lovorov list, klinčke, kardamom, cimetovo palčko, zrna popra, metine in koriandrove liste. Dodaš praženo čebulo dobro premešaš in daš v hladilnik za 1 uro. V posodi segrej malo olja in streseš meso skupaj z marinado. Priliješ 1 dcl vode in počasi kuhaš 45 minut. Malo pred koncem v ponvi segreješ olje, dodaš nekaj semen kumina, curry-eve liste in malo popražiš, nato vse zliješ k mesu in kuhaš še dobrih 5 minut.

Komentarji