domov
kontakt
Facebook
RSS
  • Vabimo vas...

    ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

    Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika
  • slika



  • Nyepi - dan, ko se Bali izklopi

    Na Baliju se za 24ur ustavijo vse aktivnosti. Ljudje so cel dan doma v notranjih prostorih, ceste so povsem prazne. Zvečer ni luči, ni televizije, 24ur ni nobenega hrupa. Celo mednarodno letališče je ta dan zaprto. Deluje kot, da na Baliju ni ljudi.

    Objavljeno: 11.02.2018
  • Oman - osnovni nasveti

    Bolj je šlo potovanje k koncu, večja je bila želja, da bi se v to državo še vrnil. Želim si spoznati in videti še več. To je dežela, ki te lahko očara in da vedeti, da smo si ljudje kljub različnim kulturam tako blizu.

    Objavljeno: 28.01.2018
  • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

    Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

    Objavljeno: 22.06.2017
  • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

    Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

    Objavljeno: 16.06.2017
Strani:

 

A A A

Ohridske rezine

Avtor:Marko Petrič

Sestavine:
Testo:
300 g orehov
300 g sladkorja v prahu
50 g moke
2 beljaka

Krema:
0,5 l mleka
150 g sladkorja
100 g moke
2 rumenjaka
70 g mletih orehov
125 g masla
0,5 dl ruma

Preliv:
100 g čokolade
100 g masla ali 1 dl sladke smetane

Testo:
Beljaka rahlo stepemo z vilicami in vse sestavine zgnetemo v testo, damo na pol in spečemo razvaljanega (ali enakomerno sploščenega) na peki papirju. (cca. 10 min na 220 C).

Krema:
Sladkor, moko in rumenjaka zakuhamo v mleko, kot bi kuhali puding. Skoraj ohlajeni masi dodamo stepeno maslo, orehe in rum.
Pečeno testo nadevamo s kremo, namažemo tudi povrhu in okrog ter polijemo s čokoladnim prelivom.

Čokoladni preliv:
Nalomljeno čokolado in maslo (ali smetano) na šibkem ognju mešamo, dokler masa ne postane homogena.

Razrežemo naslednji dan.

Komentarji