domov
kontakt
Facebook
RSS
 • Vabimo vas...

  ... da nam pošljete svoj foto, video ali drug material, ki bi ga želeli deliti z drugimi. Odprti smo tudi za predloge, dopolnitve ali morebitne popravke. Kontaktirajte nas!

  Objavljeno: 04.02.2017
Strani:
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika
 • slika • Fotokamere za »ekstremne« razmere / voda, prah, pesek, udarci...

  Kamere z zaščito niso samo ozko namenjene za fotografiranje v vodi. Uporabljamo jih lahko za vse namene. Le bolje se počutijo v za druge kamere preveč ekstremnih pogojih.

  Objavljeno: 22.06.2017
 • Tegallalang terasasta riževa polja (Bali - Indonezija)

  Kdor želi te riževe terase doživeti v polni meri, mora biti pri njih že pred osmo zjutraj. Meglice se začenjajo umikati prvih sončnim žarkom. Nizka svetloba da enkratne barve. Tisto pravo Bali zeleno.

  Objavljeno: 16.06.2017
 • Filipini - spregledani biser v Tihem oceanu

  Filipini so z več kot 7000 otoki odmaknjeni od ponorelega sveta. S svojo nedolžnostjo in nevsiljivostjo ponujajo obiskovalcu vrnitev k svojemu bistvu, ko človeku obstoja še ni bilo potrebno dokazovati v smislu denarja ali materialnih dobrin.

  Objavljeno: 06.06.2017
 • Portreti z Balija - Fotoreportaža

  Bali, rajski Bali. Pa je res? Seveda je. Samo ne mislite, da Bali pomeni samo rajske plaže. Nudi tudi vse drugo, predvsem pa nekaj, kar smo pri nas že pozabili. Nasmeh, ki vas čaka povsod. Predlagam vam, da pojdite stran od turističnih destinacij in se prepustite domačinom.

  Objavljeno: 10.04.2017
Strani:
A A A

Sečovljske soline - Krajinski park

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Osnovni podatki:

Dolžina sprehoda: cca. 2 km
Vstopnina:  1.4.-31.10. odrasli 7 € od 1.11.-31.3. odrasli 6 € (podrobnejše cene spodaj na sliki)

Vstopnine in čas obratovanja.

Posebnosti:

Bodite pozorni, ker je park sestavljen iz dveh delov: Lera in Fontanigge, ter ima tudi dva ločena vhoda. Ob našem obisku na recepciji nismo dobili te informacije, tako da si drugega dela nismo ogledali.

Krajinski park Sečovljske soiline je naše največje obalno mokrišče v Sloveniji. Park je razdeljen na dva dela: Lera, kjer sol še dandanes pridobivajo na tradicionalni način, in Fontanigge, kjer se nahaja Muzej solinarstva.

Poleg muzeja in objektov za pridobivanje soli je v parku tudi prvi wellness na prostem v Sloveniji, Thalasso Spa Lepa Vida, ki pa je odprta samo v poletnih mesecih, ko vreme to dopušča.

Park je razdeljen na dva dela  -  Lera in Fontanigge.

Po urejeni sprehajalni poti se s lahko peš odpravite do informacijskega centra za obiskovalce, kjer si lahko ogledate krajši film, predstavitev vodnega režima z interaktivno maketo solin, ter monogo koristih informacij povezanih s solinarstvom.

Maketa v informacijskem centru za obiskovalce.

Tam se lahko povzpnete tudi  na razgledno ploščad, ki ponuja panoramski pogled širšega območja solin. Na poti nazaj se nekje na polovici poti lahko ustavite v trgovini »Lera«, kjer lahko kupite sol in z njo povezane izdelke, ter v zgornjih prostorih ogledate različne razstave. Sam park vam med sprehodom ponuja veliko zanimiv motivov za fotografiranje. Pomladi, ko se vse prebuja in pripravlja bazene za pridobivanje soli ali poleti, ko se sol pobira v kristalizacijskih bazenih.

Fotogalerija:

Taperine, tradicionalno obuvalo solinarjev.Zanimivih motivov za fotografiranje je veliko.

Pogled na informacijski center za obiskovalce.

Odtis ptic v bazenih, ki v tem pomladnem času gnezdijo na nasipih.

Urejena lesena sprehajalna pot.

Bazeni in vodni kanali solin.

Panoramska slika solin.

Več informacij na povezavi:

http://www.kpss.si/si/intro
http://www.portoroz.si/si/dozivetja/naravne-znamenitosti/secoveljske-soline

Avtor: Matjaž Intihar / e-Fotografija.si

Komentarji